Gradski vijećnici izglasali proračun i nove stope poreza na dohodak

imp

Novac Euro

Na jučerašnjoj sjednici sisačko Gradskog vijeća izglasan je Proračun za 2024.godinu.

 

On iznosi 123.158.017, 00 eura, rekla je Silvija Mužek resorna gradska pročelnica, pojašnjavajući da je većina sredstava namijenjena obnovi i novim projektima.

Ovim proračunom nastavljamo obnovu. Znači sva sredstva iz Fonda solidarnosti, NPO-a i iz državnih sredstava ćemo nastaviti koristiti u 2024.godini. Dodatno Grad Sisak ima nove projekte koje će financirati iz vlastitih sredstava, a tako isto nam kreće korištenje ITU programa. Što se tiče projekata imamo obnovu Gradske vijećnice, zatim nastavak projekta IKT-a – digitalna infrastruktira financiranog iz NPO-a. Zatim obnovu zgrade u Tomislavoj 40 i Munjare. Tu je i nastavak privremenog smještaja, zbrinjavanja građana, tekuće pomoći za projekt Rukom pod ruku. Sredstva će se koristiti i za uređenje ulice Stipe Bereka, rekonstrukcija Starog mosta i Ulice hrvatskih domobrana, kapitalne pomoći za Perivoj Viktorovac, obnova Holandske kuće, zatim izgradnja dijela ulice Ivana Bakrana. Iz ITU mehanizma će se financirati Info centar Kupska šiklja, tu je projekt iskorištavanja geotermalne energije, sanacija Kazališta 21, sanacija OŠ Ivana Kukuljevića, kao i sanacija Doma kulture KKV. Planira se dovršetak izgradnje odgojno – obrazovnog kompleksa Galdovo, nadogradnja vrtićkih objekata Maslačak i Različak, spomenik Zastava te Interpretacijski centar Segestika Siscia, te obnova uzgrade koja će biti buduća knjižnica na Trgu Ljudevita Posavskog 1.“, pojasnila je pročelnica Mužek.

 

 

Na sjednici donesene i odluke o porezima na dohodak, pa tako Sisak u iduću godinu ulazi s nižom stopom od 23% i višom od 34% kojom želi održati održavati kako kažu, posljednjih 10 godina značajno podignuti standard.

 

U nastavku možete pogledati Odluku o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Grada Siska