Gradske tvrtke sve bliže štrajku

st

Predstavnici sindikalnih podružnica u komunalnim društvima čiji je osnivač ili suosnivač Grad Sisak opet su se obratili medijima, ovaj put nakon propalog pokušaja mirenja. Čim se utvrde proizvodno-održavajući i nužni poslovi koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka, on će i uslijediti, najavljuje Radovan Tadej, tajnik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske. Najavljuje i mirni prosvjed ispred Gradske vijećnice, i to 18. ožujka, kad je na rasporedu sjednica Gradskog vijeća.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
Nikola Badovinac, teritorijalni povjerenih Saveza samostalnik sindikata Hrvatske, također je naglasio kako je, ako se ništa značajno ne promijeni, štrajk jedino rješenje. Sindikati pregovore žele nastaviti s direktorima svojih poduzeća, a ne s odvjetnicima angažiranima od strane Grada Siska.

‘Direktori bi trebali voditi pregovore, a ne gradonačelnica ili neki vanjski suradnici. Zar u Gradu Sisku ne postoje odvjetnici? Tu je vidljivo i da se novac troši tamo gdje to nije potrebno’ rekao je Badovinac.
Štrajk će, kažu, biti realiziran bez obzira na prijetnje koje, tvrde sindikati, dolaze od strane pojedinih direktora sindikalnim povjerenicima i radnicima. Prijetnje se, kažu, odnose na otkaze ugovora o radu odmah na samom početku eventualnog štrajka.
‘Mi ne tražimo kolektivni ugovor koji bi bio viši od uobičajenog u komunalnim tvrtkama. Imamo izjašnjavanje članstva za akciju štrajka i mi ćemo ga sigurno i provesti, u zakonom propisanom vremenu i poštivajući sve zakonske norme koje su u primjeni u Republici Hrvatskoj’, zaključuje Badovinac.

najčitanije