Gradska tržnica nagradila najvjernije kupce

imp

Današnja podjela multiflora i špina u lončanicma najvjernijim kupcima samo je dio manifestacije “Ususret Sisvetama” kojom Gradska tržnica Sisak obilježava nadolazeći blagdan Svih Svetih.
Ovom gestom direktorica Gradske tržnice Sisak Danka Koštić obradovala je između ostalih i Inju Ković, koja na sisačkom placu kupuje svake subote. “Volim naš plac jer tu mogu kupiti proizvode naših poljoprivrednika i znam da moja obitelj i ja jedemo zdravo i kvalitetno.”, rekla je gospođa Ković.

plac 2
Danas je na sisačkom placu veliki izbor živog cvijeće, najčešće krizantema i lončanica, koje su ujedno i najtraženije i najzahvalnije biljke. Tu su još i špine, margarete. Njihova cijena se kreće od 20 do 50 kuna, dok se gotovi cvjetni aranžmani mogu kupiti od 50 kn pa na više.
U sklopu manifestacije posjetitelje sisačkog placa, 30. i 31. listopada, očekuje predstavljanje kumica, koje su uzgojile krizantema u svojim vrtovima te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koja se dugi niz godina bave uzgojem jesenskih trajnica kojima se tradicionalno ukrašavaju posljednja počivališta naših najmilijih.

plac 1 plac 4

Krizanteme – kraljice jeseni su ipak prepoznatljive kao cvijeće za groblje i imaju najviše poklonika koji ih ne samo kupuju za ovu godinu nego i sade u svoje vrtove, ostavljaju da „prezime“ te im se vesele ponovno iduće godine.

najčitanije