Gradska potpora malim gospodarstvenicima

imp

Mali gospodarstvenici sa sjedištem na području Grada Siska koji tijekom 2015. godine planiraju novo zapošljavanje i osobe sa stalnim prebivalištem na području Grada Siska koje se namjeravaju samozaposliti registracijom obrta ili trgovačkog društva tijekom 2015. godine, još uvijek se mogu javiti na javni poziv koji je raspisao Grad Sisak i dobiti novčanu potporu, a sve u okviru Programa mjera za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Siska za 2015. godinu. U odnosu na već postojeće slične programe zapošljavanja i samozapošljavanja putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Program mjera Grada Siska omogućuje prijavljivanje nakon kraćeg perioda nezaposlenosti, nevezano za povećano zapošljavanje unazad 12 mjeseci ili popunjavanje radnih mjesta koja su upražnjena zbog umirovljenja ili poslovno uvjetovanih otkaza, Grad Sisak ima transparentnije kriterije dodjele, veći broj poslodavaca može aplicirati za sredstva, procedura prijave je jednostavnija, a i brže će biti obrađeni zahtjevi i dodijeljena sredstva zainteresiranima.
Bespovratna potpora se daje za sufinanciranje povrata sredstava po osnovi uplaćenih obveznih doprinosa na i iz bruto plaće za novozaposlene osobe, koje su prethodno najmanje 60 dana evidentirane kao nezaposlene u Područnoj službi Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i imaju stalno prebivalište na području Grada Siska najmanje jednu godinu prije zapošljavanja.
Novozaposlenu osobu poslodavac mora zadržati najmanje 12 mjeseci, uz obvezu zadržavanja postojećeg broja zaposlenih prije dodjeljivanja potpore. Pravo na potporu za samozapošljavanje registracijom trgovačkog društva, obrta, obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ili samostalne djelatnosti ostvaruje se za prvih 6 mjeseci nakon registracije.
Potpore će se dodjeljivati prema redoslijedu prijava do iskorištenja raspoloživih sredstava.
Više na http://sisak-projekti.hr/novosti/potpore-grada-siska-za-zaposljavanje-i-samozaposljavanje/

najčitanije