Gradonačelnica o državnim projektima u Sisku: ''Traljavo i neučinkovito''

ibb

”Sisački željeznički kolodvor polako ulazi u anale najdugovječnijih infrastrukturnih projekata” – zaključila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, komentirajući jedan od državnih projekata na području Siska, čiji su rokovi odavno probijeni: ”Tri i pol godine za obnovu kolodvora. Da, bili su arheološki nalazi koji su ih zadržali na nekih 6 mjeseci, ali sve poslije toga je čista neefikasnost Hrvatskih željeznica, koje nisu u stanju dovršiti projekt. A nešto što je trebalo biti privremeni peron, na čemu sam ja insistirala jer su oni smatrali da nema potrebe za nikakvim privremenim peronom i da će se to sve jako brzo završiti, postalo je trajni peron. Ne znam zašto je to tako i zašto u Sisku državni infrastrukturni projekti traju duže i koštaju više nego u ostalim dijelovima Hrvatske i kakva je to poruka koja se šalje Siščanima”, kaže gradonačelnica, uz zaključak: ”Traljavo je to sve skupa. Sve što država radi u gradu Sisku je traljavo i neučinkovito”.

A kako doznajemo od tvrtke ”Pružne građevine d.o.o.”, koja obavlja dio radova na željezničkom kolodvoru, nastavak radova na rekonstrukciji za sljedeći tjedan najavljuje privremeno zatvaranje pješačkog prijelaza preko pruge, od Rimske do Zvonimirove ulice. Pješački prijelaz bit će zatvoren od petka 21. srpnja u 8.30h do ponedjeljka 24. srpnja u 23 sata. Pješaci će se preusmjeravati na Lovrićevu ulicu.

Gradonačelnica je, osim kolodvora, prokomentirala i ostale građevinske projekte u nadležnosti države, koji su gradu obećani na ovogodišnjoj sjednici Vlade održanoj u Sisku: ”Puno toga je obećano, a ništa se nije od tada promijenilo. Obećan je Odranski most, obećan je Kupski most, rečeno je i da će Tehnološki park biti dan Gradu Sisku a sada zauzvrat traže da se odreknemo svih potraživanja prema državi, koja su otprilike 50 posto vrijednosti tog tehnološkog parka. Ne znam koja poruka se šalje građanima. Mislim da Siščani zaslužuju jednak tretman kao i svi ostali u Hrvatskoj”, kaže Ikić Baniček, posebno komentirajući i projekt o kojem se puno pričalo tijekom predizborne kampanje i koji je i među Siščanima jedna od top tema – riječ je o Mostu Gromova čija je sanacija najavljivana kao ‘hitna’ i ‘prioritetna’: ”O Mostu Gromova jako puno se pričalo u predizbornoj kampanji, neki su se tamo redovito naslikavali, ali osim onih stupića, koji sada onemogućuju da se krećete po nogostupu i normalno vozite, ništa se promijenilo nije. Mi smo insistirali da netko ispred Grada Siska bude u toj radnoj skupini koja će pratiti provedbu i realizaciju tog projekta, ali ništa se još konkretno nije dogodilo”, doznajemo od gradonačelnice.

najčitanije