Gradonačelnica neće potpisati novu referendumsku inicijativu

imp

261020211635286909.jpeg

Jučer, 11.listopada počelo je prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju.
Na štandu na sisačkoj tržnici ekipa volontera strpljivo je pojašnjava Siščanima koji su željeli potpisati o čemu se točno radi. Kako smo od njih doznali zadovoljni su dosadašnjim odazivom naših sugrađana s obzirom da su se potpisi tek počeli prikupljati.
Iako je bila na tržnici sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček rekla je kako ona podršku ovoj inicijativi neće dati „ Neću potpisati. Vidim da je kod nas referendum postao jako popularan. Pozdravljam to kao način izravne demokracije, dakle mogućnost da građani kažu svoju volju. Ali, po tom pitanju sam istog stava kao i Vlada RH, tako da neću potpisati.“- kazala je gradonačelnica.
Građanska Inicijativa “Ne damo naše autoceste”, koja okuplja pet sindikalnih središnjica, dva cestarska sindikata i sedam organizacija civilnog društva, protivi se davanju autocesta Zagreb – Split i Zagreb – Rijeka u koncesiju jer smatra da je to najnepovoljniji model za rješavanje problema golemih dugova, nastalih zbog uzimanja kredita za izgradnju autocesta, koje tvrtke HAC i ARZ ne mogu vratiti.
Potpisi se prikupljaju sve do 25.listopada.

najčitanije