Gradonačelnica i predsjednica Gradskog vijeća čestitale Dan antifašističke borbe

imp

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska Ivana Krčelić uputile su povodom Dana antifašističke borbe sljedeće čestitke

“Drage Siščanke i Siščani,
obilježavanjem Dana antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. godine – dana osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.
Antifašizam je u temeljima hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti – demokraciju, vladavinu prava i poštivanje slobode pojedinca, protiveći se svakom ekstremizmu. Stoga je obilježavanje Dana antifašističke borbe doprinos izgradnji zajedničkih demokratskih vrijednosti. Također, na današnji dan izražavamo zahvalnost i poštovanje svim našim građanima, svim Siščanima koji su sudjelovanjem u ovom pokretu, postavili temelje hrvatske suverenosti i demokracije.
Drage sugrađanke i sugrađani, pozivam vas 22. lipnja na središnju proslavu državnog praznika Dana antifašizma u Sisak kod Spomen parka Brezovica gdje ćemo obilježiti osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda i proslaviti hrabrost i pobjedu nad najtamnijim vremenom naše povijesti!
Čestitam vam 22. lipnja, Dan antifašističke borbe!”, stoji u čestitki gradonačelnice Kristine Ikić Baniček

„Poštovane sugrađanke i sugrađani,
čestitam Vam, u ime Gradskog vijeća Grada Siska i u svoje osobno ime, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti!
Antifašizam je, kao jedna od temeljnih vrijednosti, ugrađen u hrvatsku državnost kao i u izgradnju suvremene demokratske Europe.
Proslavom Dana državnosti prisjećamo se povijesne odluke Hrvatskog sabora o samostalnosti Republike Hrvatske.
Prilika je ovo da iskažemo zahvalnost i odamo počast svima onima koji su sudjelovali u stvaranju hrvatske države i ugradili sebe u njezine temelje, a svima nama omogućili da živimo u međunarodno priznatoj zemlji demokracije, slobode, tolerancije i solidarnosti.
Obilježavajući ova dva najvažnija datuma naše povijesti odajemo dužnu počast svim poginulima i žrtvama rata“, stoji u čestitki predsjednice Gradskog vijeća Ivane Krčelić.

najčitanije