Gradnja Odranskog mosta kreće, autocesta čeka financiranje

imp

Tijekom jučerašnjeg radnog posjeta Sisku, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je ulaganja u prometnu infrastrukturu, gdje je jedan od važnijih projekta izgradnja novog Odranskog mosta na spojnoj cesti autoceste Zagreb – Sisak, u vrijednosti 65 milijuna kuna.
„Što se tiče Odranskog mosta i spojne ceste otvorene su ponude 12.veljače. Vrijednost projekta je 65 milijuna kuna i Hrvatske ceste će donijeti odluku. Očekujem da ćemo nakon odluke o odabiru krenuti što prije graditi i uvesti izvođača u posao.“, rekao je ministar Butković.
Za razliku od Odranskog mosta nastavak izgradnje autoceste Zagreb – Sisak od Lekenika do Siska, će još malo pričekati jer napominje ministar, prednost je dana 5c koridoru do mađarske granice, koji će se financirati preko EBRD-a. Za taj su projekt ponude otvorene prošli tjedan, a tek nakon toga će se prići projektu završetku autoceste za Sisak.

ministar prometa 2
„Za autocestu Zagreb – Sisak postoji sva dokumentacija tako da tih 400 – 450 milijuna kuna koliko je potrebno za završiti je, će se pokušati financirati preko EBRD-ai EIB-a. Očekujem da će ti pregovori o financiranju biti pozitivni tako da bi mogli u mandatu one Vlade donijeti odluku o financiranju te ceste.“, ističe ministar.
Podsjetimo izgradnja autoceste A11, od Siska do Zagreba počela je 2006.godine. U proljeće 2015. u promet je puštena dionica od Lekenika do Buševca i od tada pa sve do danas na izgradnji autoceste nije se događalo ništa.
Na radnom sastanku u Sisku bilo je riječi i o drugim prometnim projektima, kao što je izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge Sisak – Zagreb, završetak obnove mosta preko Save u Galdovu, obnovi ceste Sisak –Petrinja te izgradnji kutinske obilaznice.

najčitanije