Građanska inicijativa protiv pedijatrice u sisačkom rodilištu

st

261020211635289439.jpeg

Pažnju u našem gradu, ali i šire, ovih dana zaokuplja građanska inicijativa koja je masovni interes postigla otvaranjem grupe na društvenoj mreži Facebook. Grupa, pod nazivom ‘Majka ima pravo znati’, u nekoliko dana prikupila je više od 5000 članova.

Inicijatori kao razlog akcije navode neprofesionalnost dr. Milice Ikonomove, koja je zaposlena kao neonatolog u sisačkoj bolnici. Traže pokretanje postupka istrage njezinog cjelokupnog rada i postupanja u struci te utvrđivanje je li njezino postupanje u skladu s etičkim i medicinskim načelima struke. Pokrenuta je i online peticija, u kojoj su izneseni stavovi pokretača inicijative o radu navedene liječnice.

Nastavak ove priče očekujemo uskoro, jer je u pripremi dopis Ministarstvu zdravstva RH, Upravi Bolnice, UNICEF-u, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje RH, Pravobraniteljici za djecu RH, Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova RH, Hrvatskoj liječničkoj komora RH, Hrvatskom liječničkom odboru RH, Hrvatskom društvu za ginekologiju i opstetriciju RH, Hrvatskoj komori primalja RH, Hrvatskoj udruzi savjetnica za dojenje RH, Udruzi za promicanje primaljstva RH, Upravnom odjelu za zdravstvo Sisačko-moslavačke županije te medijima.

najčitanije