Građani koji dobiju pomoć od Grada Siska imaju pravo i na pomoć od države

imp

Jučer je zasjedalo sisačko Gradsko vijeće. Bila je to prva sjednica ove godine i prva nakon potresa koji je krajem prosinca teško pogodio Sisak i okolicu i za sobom ostavio katastrofalne posljedice za stanovnike.
Na sjednici su donesene mjere koje će pomoći građanima i poslovnim subjektima u ublažavanju posljedica nakon potresa. Grad se odlučio na vrijednosne kartice, isplatu jednokratne pomoći i subvenciju jer kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, država nije do sada donijela niti jednu mjeru.
Važno je naglasiti da građani koji dobiju pomoć od Grada Siska imaju pravo i na pomoć od države.
„Za sve što dobivate od Grada Siska ne znači da za iste stvari nećete dobiti pomoć od države. Slobodno dignite vrijednosne kartice jer će vam one malo pomoći u uklanjanju posljedica potresa. Naravno da ćete imati pravo na konstruktivnu obnovu (žuti i crveni), na hitne sanacije (zeleni) – troškovi izgradnje dimnjaka, popravka zabatnog zida, stubišta ili popravak krova. To apsolutno nema nikakve veze.“, poručila je gradonačelnica dodajući da se Grad odlučio na vrijednosne kartice, isplatu jednokratne pomoći i subvenciju jer država nije do sada donijela niti jednu mjeru.
„Smatramo da smo dužni čim prije reagirati i čim prije pomoći ljudima jer vremena nemamo“. zaključila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

najčitanije