Grad Sisak u potrazi za volonterima godine

imp

volonter_god_gs-750x600

Povodom Međunarodnog dana volontera (5. prosinca), Grad Sisak u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak, dodjeljuje godišnje volonterske nagrade za 2022. godinu koje se dodjeljuju za individualni doprinos na razini Grada Siska u proteklih godinu dana, te za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova.

 

Sve neprofitne organizacije (udruge, zaklade, fundacije, sindikate, vjerske zajednice, javne ustanove, turističke zajednice, državna tijela i tijela lokalne i područne/regionalne samouprave) koje djeluju na području grada Siska, a rade s volonterima, mogu nominirati kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada.

 

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije:

Volonter/ka godine
Nagrada se dodjeljuje kako bi se naglasio značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te potaknulo ostale sugrađane na uključivanje u volonterske aktivnosti.

 

Koordinator/ica volontera
Nagrada se dodjeljuje pojedincima koji su dali posebni doprinos razvoju strukture održivog upravljanja volonterima u svojoj organizaciji i razvoju kulture volontiranja u lokalnoj zajednici.

 

Razvoj volonterstva u obrazovanju
Nagrada se dodjeljuje za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova u razvoju volonterstva učenika/studenata kako bi se potaknulo aktivno građanstvo djece i mladih te održivi volonterski programi ustanova.

 

 

Natječaj je otvoren do 20. studenog 2022. godine. Prijavni obrazac i kriteriji za dodjelu nagrada dostupni su na internetskoj stranici Volonterskog centra Sisak.
Dokumentacije se dostavlja na adresu elektronske pošte povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr s naznakom kategorije:
„Za natječaj Volonteri – ime i prezime“ i/ili „Za natječaj Koordinatori volontera – ime i prezime“ i/ili „Za natječaj Odgojno-obrazovna ustanova – naziv.
Dodatne informacije o natječaju možete dobiti na mailu: povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr.

 

najčitanije