Grad Sisak sufinancira troškove zakupa električne energije za šest poslovnih subjekata koji posluju u industrijskoj zoni

imp

Grad Sisak sufinancirat će troškove zakupa električne energije za šest korisnika koji posluju u Ulici Božidara Adžije u Capragu, na području naslonjenom na industrijsku zonu koje koristi infrastrukturu nekadašnje Željezare.
I prije potresa ovdje je bilo poteškoća s opskrbom električnom energijom, a nakon potresa ti su problemi postali i veći te je Grad tamošnjim poduzetnicima odlučio sufinancirati sigurniju nabavu struje.
„Stoga smo u suradnji sa šest tvrtki koje ukupno zapošljavaju stotinjak djelatnika odlučili sufinancirati zakup električne energije kako bi postali legalni zakupci HEP-ODS, a ne ABS-a koji i daje taj posao radi. Osim što ćemo im sufinancirati zakup električne energije 380 kW, sufinancirat ćemo i razvod te električne energije od trafostanice, koju HEP ovih dana radi, do njihovih pogona jer bi im to u ovom trenutku dok se još oporavljaju od potresa bio veliki trošak.“, pojašnjava gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

ćubela 2 ćubela 1

Jedan od korisnika je i tvrtka Ćubela sistemi. Vlasnik tvrtke Tomislav Ćubela opisao je probleme s kojima su se poduzetnici na ovom prostoru do sada suočavali: „Za nas poduzetnike ovaj potez Grada Siska je od iznimne važnosti, jer smo imali velike probleme budući se često događalo da se unište kablove zbog čega smo morali prekidati proizvodnju.“, rekao je Ćubela.

ćubela 4 ćubela 3

Gradonačelnica je podsjetila i na ostale pogodnosti za poduzetnike koje Grad Sisak osigurava kroz svoje projekte – među njima je i Projekt Sisački poduzetnik/poduzetnica.
„To je izuzetno povoljna kreditna linija za sve sisačke poduzetnike. Posebnu liniju smo uveli za sve one koji se oporavljaju od potresa. Kupnju, nabavu opreme, izgradnju i obrtna sredstva sufinaciramo s 4%. I dalje u Sisačkom poduzetniku dodatno financiramo žene poduzetnice, a sve one koji proširuju proizvodnju ili zapošljavaju nove djelatnike ili započinju novu proizvodnju, oslobađamo plaćanja komunalne naknade. U prvoj godini je to stopostotni iznos, u drugoj godini 75 posto, u trećoj 50 posto i u četvrtoj godini je 25 posto sufinanciranje tako da zapravo tek u petoj godini poslovanja poduzetnici plaćaju puni trošak. Mislim da je to dobar princip i dobra prilika da se ne brinu imaju li sredstava za pokrivanje troškova hladnog pogona, nego se više fokusiraju na razvijanje proizvodnje, poslovnih ideja i umrežavanje.“, istaknula je gradonačelnica.
O svim gradskim projektima i poticajima gospodarstvenicima te o Sisačkom poduzetniku čiji je natječaj objavljen ovih dana, možete se informirati i putem službene web stranice Grada Siska.

najčitanije