Grad Sisak poduzetnike oslobađa plaćanja komunalne naknade

imp

251020211635200830.jpeg

Na posljednjoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća donesen je paket mjera vrijednih 12 milijuna kuna. Između ostalog tim je paketom pokriveno i oslobođenje plaćanja komunalne naknade poduzetnika koji ne mogu raditi uslijed pandemije koronavirusa.

„Poduzetnici koji su obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, a koji su obustavili obavljanje djelatnosti zbog pandemije koronavirusa, a temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike, oslobodit će se u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade do prestanka trajanja mjera suzbijanja zaraze COVID-19 virusom.“, pojasnio je Mario Dugandžija gradski pročelnik za gospodarstvo i komunalni sustav.

Osim toga vijećnici su izglasali i odluku da se oslobođenje od plaćanja komunalne naknade odnosi i na stambene prostore i to na period od 1.siječnja do 31. ožujka.

Osloboditi od plaćanja komunalne naknade Grad će i poslovne subjekte koji su pretrpjeli štetu od potresa.
„Obzirom na proglašenu katastrofu uzrokovanu potresom, u cilju ublažavanja negativnih posljedica, predlažemo da se obveznici plaćanja komunalne naknade za stambene prostore oslobode u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. godine. Za stambeni i/ili poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti i poslovni prostor koji se ne koristi, a za koji je stručnjak za brzu procjenu oštećenja utvrdio da je zbog više sile – potresa, poslovni prostor neupotrebljiv (crvena i narančasta naljepnica) oslobodit će se u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade temeljem zahtjeva dok se status objekta ne promijeni.“, rekao je pročelnik Dugandžija.

Za oslobođenje obveze plaćanja treba osobno podnijeti zahtjev te priložiti dokaze iz kojih proizlazi osnovanost zahtjeva.
Obveznici naknade dužni su u roku od 15 dana od dana nastanka okolnosti od kada je stambeni i/ili poslovni prostor ponovo uporabljiv o tome obavjestiti upravni odjel Grada Siska nadležan za komunalne poslove.

najčitanije