Grad Sisak osigurao sredstva za asistente u nastavi

st

261020211635285600.jpeg

Projekt Grada Siska ‘Neposrednom potporom do izjednačavanja u mogućnostima’ dobio je oko 1.780.000 kn bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova Europske unije za financiranje 36 pomoćnika u nastavi za 37 učenika s teškoćama u razvoju. Tom prigodom dogradonačelnik Marko Krička posjetio je OŠ Galdovo gdje je u društvu ravnatelja Petra Zelića, direktora tvrtke Sisak Projekti Julija Katančevića te asistenata u nastavi predstavio projekt.
‘Nadam se da će ovaj projekt zaživjeti dugi niz godina kako bi ovi ljudi imali sigurnost dugoročnijeg posla, i ono što je najvažnije, da djeca imaju jednakost šansi u obrazovanju jer bez toga nema napretka, niti za pojedince, niti za zajednicu’, rekao je Krička.
Ovim će se projektom posebno ranjivoj skupini učenika s teškoćama omogućiti kvalitetni uvjeti obrazovanja u osnovnim školama bez izdvajanja od ostatka razreda i sredine u kojoj žive, što će znatno povećati njihov osjećaj pripadnosti i samopoštovanja, a time i proces učenja.
Ovim projektom proširen je već postojeći gradski program koji se odnosi na pomoćnike u nastavi, a koji u organizaciji Grada Siska traje već šestu godinu.

najčitanije