Grad Sisak, općine Lekenik, Martinska Ves i Sunja bez propusnica

mradenovic

Grad Sisak, Općine Lekenik, Martinska Ves i Sunja potpisat će Sporazum o zajedničkom koordiniranju aktivnosti civilne zaštite, a odnosi se na kretanje stanovnika unutar područja Grada Siska i tri općine koje su prostorno povezane. Stožeri civilne zaštite zajednički će koordinirati djelovanje, a stanovnici će moći slobodno prelaziti iz jedne jedinice lokalne samouprave u drugu bez izdavanja propusnica.
Iako je svojevremeno najavljivano da će sporazume te vrste potpisivali predsjednici stožera civilne zaštite, što bi značajno skratilo vrijeme do primjene, prema najnovijoj uputi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o Sporazumu najprije trebaju odlučiti predstavnička tijela, pa će Gradsko vijeće Grada Siska te Općinska vijeća Lekenika, Martinske Vesi i Sunje do sredine ovog tjedna održati sjednice na kojima će ovlastiti gradonačelnicu i općinske načelnike da potpišu Sporazum. Sporazum se dalje dostavlja Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, koji ga zajedno s procjenom epidemiološke situacije, upućuje Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, koji o Sporazumu odlučuje i dostavlja ga u Ravnateljstvo policije.
Sporazum stupa na snagu na dan kada ga prihvate u Ravnateljstvu policije i od tada će vrijediti kretanje bez propusnica. Koordinacija stožera civilne zaštite Grada Siska i Općina na vrijeme će obavijestiti javnost od kada će biti moguće kretanje bez propusnica.
U slučajevima izlaska iz teritorijalnog područja grada Siska i općina Lekenik, Martinska Ves i Sunja, potpisnica Sporazuma, stožeri civilne zaštite svake jedinice lokalne samouprave nastavljaju s izdavanjem e-propusnica za svoje stanovnike kao i do sada.

najčitanije