Grad Sisak omogućuje ljetovanje učenicima četvrtog razreda

mradenovic

Generacije Siščana godinama su uživale u odmaralištu Zaostrog, koje je početkom lipnja 2018.godine, na 7.sjednici Gradskog vijeća Grada Siska, vraćeno Siščanima. Odmaralištem sada upravlja Športsko rekreacijski centar,odnosno tvrtka ŠRC Ugostiteljstvo, koja je doregistrirana i za obavljanje putničke djelatnosti.
Sredinom kolovoza prošle godine na put u Zaostrog krenulo je 120 sisačkih učenika petih i šestih. Odlukom gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, ove će godine besplatno, nakon završetka nastave u odmaralištu ljetovati učenici četvrtih razreda sisačkih osnovnih škola.
„Prošle su godine prve grupe učenika preko ŠRC-a išle u Zaostrog. Učenici su se vratili zadovoljni, a mi težimo tako nastaviti i dalje. Veseli nas da su osigurana gradska sredstva da svi učenici četvrtih razreda svih sisačkih osnovnih škola mogu besplatno ljetovati u Zaostrogu. Cilj ljetovanja je da djeca doma dođu zadovoljna i sretna, da nešto nauče, da nauče živjeti s drugima, da uživaju u čistom moru i plažama“, rekao je ravnatelj ŠRC-a Mario Stipkov te dodaje kako je ovogodišnji plan osposobiti odmaralište kako bi moglo raditi četiri mjeseca, a 2020. godine plan je da odmaralište radi osam mjeseci u godini. Ovo će ljeto u Zaostrogu boraviti u 15 smjena po 80 djece.

„Ponosno možemo reći da smo Zaostrog vratili u Sisak. Sisačka priča u Zaostrogu je duga, mnoge su generacije tamo imale ljetovanje za pamćenje. Hostel je dobro opremljen jer malo koji hostel ima klimatizirane sobe, pisaće stolove, zasebne sanitarne čvorove te da je opremljen sportskim i rekreacijskim sadržajima“, kaže Ljubica Ivšić koja je 27 godina vodila različite kampove i hostele za djecu i mlade.

Učenicima će biti ponuđeni bogati sadržaji i strukturirani program za koji je potrebno angažirati studente kineziologije, pedagogije ili nekih učiteljskih smjerova, studenti društvenih djelatnosti, sportaši. Potrebno je 40 sportskih i jedan društveni animator.

„Potrudili smo se da osiguramo djeci odlične uvjete. Imaju zdravstvenu zaštitu. S učenicima će u svakoj smjeni biti liječnik ili medicinska sestra. Mjere sigurnosti, posebice na plaži, bit će na visokoj razini. Posebnu pozornost posvetili smo prehrani, jer znamo da je roditeljima jedno od prvih pitanja ‘Kakva je bila hrana?’ Imat će pet obroka dnevno i sezonsko voće koje će im biti stalno dostupno“, dodaje Ivšić.

najčitanije