Grad Sisak i dalje najštedljiviji u Hrvatskoj

nn

261020211635250357.jpeg

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna za 2016., sve više gradonačelnika prihvaća trend štedljivijeg gospodarenja novcem građana kad je reprezentacija u pitanju.

No, rekorderi u štedljivosti i dalje su sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i Grad Sisak. Dapače, gradonačelnica je dodatno srezala troškove reprezentacije, spustivši ih ispod 2 kune po stanovniku, a umjesto 0,07 posto proračuna iz prethodnog razdoblja, izdvajanje je svela na 0,04 posto.

“U Gradu Sisku odgovorno upravljamo  proračunskim novcem. To je novac građana i treba biti isključivo u funkciji poboljšanja kvalitete života. Siščani aktivno sudjeluju i u kreiranju proračuna tako da  predlažu projekte koje smatraju važnima za njihovu gradsku četvrt ili mjesni odbor. 
Ovogodišnji proračun je veći od prošlogodišnjeg. Pri tome nismo morali povećavati ni cijene komunalnih usluga niti prirez, nego je to rezultat kvalitetnije naplate potraživanja i transparentnije javne nabave.
Reprezentacija ne doprinosi unaprjeđenju standarda i kvalitete života građana Siska, pa se za tu namjenu izdvajaju minimalna sredstva koja se troše na nužan protokol. Tako će biti i u proračunu za sljedeću godinu”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Dodajmo da je, osim po per capita kriteriju, Grad Sisak najmanje za reprezentaciju potrošio i kad se gleda ukupno izdvajanje iz proračuna. Odnosno, ispred njega je samo Grad Zagreb, kojega zbog njegovih specifičnosti i ogromnog proračuna u hrvatskim okvirima, nije uzet u obzir u analizama.

najčitanije