Grad nastavlja sufinancirati kastraciju pasa i mačaka

mradenovic

261020211635210474.jpeg

Grad Sisak prošle je godine počeo sa sufinanciranjem kastracije pasa i mačaka, a tu praksu nastavlja i ove godine. U u proračunu za ovu godinu osigurao je sredstva u iznosu od 30.000,00. Sklopljeni su ugovori s veterinarskim organizacijama koje djeluju na području grada Siska (Veterinarska stanica Sisak d.o.o., Mario-veterina d.o.o. i Anima-vet d.o.o.) u kojima je moguće obaviti kastraciju ljubimaca.

Grad Sisak će sufinancirati kastraciju jednog psa ili mačke u vlasništvu građana s prebivalištem na području Grada Siska  u 2020. godini i to u iznosima:

-200,00 kuna za ženku psa,

-100,00 kuna za mužjaka  psa,

-100,00 kuna za ženku mačke

-50,00 kuna za mužjaka mačke.

Prije izvođenja same kastracije vlasnici su dužni ishoditi odobrenje Grada Siska za sufinanciranjem. Veterinarske organizacije umanjit će ukupni iznos računa za iznos sufinanciranja Grada Siska samo onim vlasnicima koji predoče odobrenje sufinanciranja kastracije pasa i mačaka ovjereno od nadležne službe Grada Siska. Kastracija se mora provesti u roku od 30 dana od dana ovjere odobrenja.

Zahtjev za odobrenje se nalazi na poveznici ili ga možete zatražiti u prostorijama UO za gospodarstvo i komunalni sustav, soba broj 2.

foto: Grad Sisak

najčitanije