Grad ide u reorganizaciju gradskih trgovačkih društava

ibb

”Racionalizacija u sustavu gradskih trgovačkih društava” bio je jedan od uvjeta za potpis o suradnji s SDP-ovom koalicijom u Gradskom vijeću, koje je postavio sisački MOST nezavisnih lista.

S rokom od 6 mjeseci za izradu plana, MOST je zatražio objedinjavanje trgovačkih društava u vlasništvu Grada (potpuno ili djelomično) u cilju racionalizacije poslovanja i boljih poslovnih rezultata uz prethodno napravljen Plan preraspodjele i zbrinjavanja zaposlenika (analiza postojećeg stanja, analiza potencijala sustava, prijedlog organizacijske optimalizacije, terminski plan aktivnosti potrebnih za realizaciju novog organizacijskog oblika).

Budući da je do posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća prošao navedeni rok, jedna od tema sjednice bilo je upravo pitanje – je li Grad pokrenuo reorganizaciju?

”Raspisali smo javni natječaj na kojem je kao najpovoljnija i najkvalitetnija izabrana jedna ugledna konzultantska tvrtka BDO, koja će pristupiti izradi plana. Taj plan ćemo potom prezentirati vama i odabrati najbolji model reorganizacije i racionalizacije poslovanja”, najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, dodajući kako promjena sustava gradskih trgovačkih društava uistinu nudi dosta prostora za racionalizaciju: ”Sigurna sam da postoji puno prostora za uštede i sigurna sam da će i građani biti sretni što mi stvarne ustanove, koje fizički postoje, objedinjavamo i štedimo na taj način – za razliku od Županije koja ima ustanove s ravnateljima, a koje ne postoje fizički, nego su virtualne”, zaključila je gradonačelnica.

najčitanije