Grad i Županija zajedno kreću u velike projekte

st

261020211635271110.jpeg

Na jednom od rijetkih sastanaka župana i gradonačelnice govorilo se o mogućnosti financiranja određenih projekata Grada Siska od strane Županije. Prva stvar je bilo financiranje obnove Vinogradske ulice.
‘Budući da je Županija odlučila, kao i Grad, dati milijun kuna za radove u Bakranovoj, a da će završna faza koštati 1.5. milijuna, odlučili smo njihova sredstva budu utrošena za obnovu Vinogradske ulice, koja će koštati 2.4 milijuna kuna’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Razgovaralo se, doznajemo od župana Ive Žinića, o još nekim temama koje Siščane muće već duže vrijeme.
‘Problematična je situacija oko Obrtničke škole i dvorane. Ima nekih nerješivih stvari između Grada Siska, Hypo Leasinga i izvođača radova, pa tražimo rješenje i za to’, rekao je Žinić, dodajući kako su se dotakli i nekih već planiranih projekata iz područja školstva. Zajednički će se krenuti u projekt učeničkog doma u Sisku, a jedna od tema bile su i područne škole koj ebi s Grada Siska trebalo prenijeti na Županiju.
A uskoro bi, kaže Žinić, na red trebalo doći i pitanje dvorane pored spomen sobe.
‘Radi se o kino dvorani koja je u derutnom stanju. Izrazili smo želju da ju zajednički uredimo kao jednu višenamjensku dvoranu, kako bi ju kasnije koristii za sjednice Županijske skupštine i ostale protokolarne aktivnosti’, rekao je Žinić.

najčitanije