Grad će roditeljima-njegovateljima isplaćivati mjesečnu naknadu

imp

Sisačko gradsko vijeće prihvatilo je na svojoj posljednjoj sjednici proračun za 2020. godinu u visini 327 milijuna kuna.
U kreiranju gradske blagajne kroz aplikaciju Moj proračun sudjelovalo je 6799 Siščana a njih 654 dalo je konkretne prijedloge.
Temeljem prijedloga građana, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček predložila je amandman koji je i usvojen glasanjem o proračunu da Grad Sisak roditeljima-njegovateljima, koji skrbe o djeci s najtežim vrstama invaliditeta i višestrukih oštećenja zdravlja, u sljedećoj godini isplaćuje mjesečnu naknadu u iznosu 600 kuna.
„Roditelji-njegovatelji trenutno od države primaju naknadu, ne plaću nego naknadu, od svega 2.500 kuna. Očekuje se da oni s tim sredstvima podmiruju sve lijekove i sve troškove koje imaju kao obitelj, a svi znamo kako su veliki ti troškovi. Mi kao Grad ne možemo utjecati na reguliranje njihovog statusa, to je dužnost sustava, ali možemo na ovakav način pokušati pomoći svima onima koji skrbe o djeci s teškoćama u razvoju i tako pokazati osjetljivost prema osobama kojih prema podacima Centra za socijalnu skrb Sisak ima 77 na području grada Siska.“, rekla je gradonačelnica pojašnjavajući Proračun.
Grad Sisak je jedini grad u Hrvatskoj koji na taj način pomaže roditeljima-njegovateljima.

najčitanije