Grad će pomoći onima koji se bave uslužnim djelatnostima

imp

261020211635208989.jpeg

U sisačkoj bolnici nalaze se tri pacijenta kojima je potvrđen koronavirus, pet osoba nalazi se u bolničkoj izolacijskoj jedinici te je 370 osoba u samoizolaciji. Novooboljelih nema.
Dobre su to vijesti ističu u Stožeru civilne zaštite Grada Siska, te pozivaju građane da se odgovorno ponašaju kako broj oboljelih ne bi rasao.
„Pozivamo građane da se odgovorno ponašaju ne samo prema svom zdravlju i zdravlju svoje obitelji nego i zdravlju svih sugrađana. Posebno se to odnosi na starije sugrađane koji su prema preporukama zdravstvenih djelatnika najugroženiji mogućnostima zaraze. Molimo ih da ne izlaze ukoliko to nije neophodno. Pozivamo sve starije i nemoćne da u slučaju potrebe za dostavom hrane ili lijekova kontaktiraju Gradsko društvo Crvenog križa na broj telefona 545 094 ili lokalni DVD “, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
U Gradu su pokrenute mjere štednje jer će se, napominje gradonačelnica, efekti ove financijske krize vidjeti tek za mjesec dana i u narednim mjesecima. „Većina poreza i svih mjera koje država donosi će se direktno odraziti na punjenje gradskog proračuna i naravno da je odgovorno s naše strane da maksimalno smanjimo rashode i usporimo trošenje i da čekamo preporuke resornih Ministarstava i Države i da kao odgovoran Grad stopiramo sve što nije započeto i što nije nužno za funkcioniranje.“, napominje gradonačelnica.
Svi se trebaju pridržavati Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i koja je stupila na snagu s današnjim datumom. S obzirom na put prijenosa bolesti COVID-19 posebno treba paziti na obustavu rada u djelatnosti trgovine te se strogo pridržavati protuepidemijskih mjera i stroge mjere socijalnog distanciranja, a sve u trajanju od 30 dana.
Vezano uz tu odluku nacionalnog Stožera, Grad će pronaći načina da pomogne svojim poduzetnicima. „Grad Sisak donijet će odluku da svi koji obavljaju uslužne djelatnosti i kojima je sada Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obustavljen rad, budu oslobođeni plaćanja komunalne naknade i odvoza otpada, a oni koji rade u prostoru koji je u vlasništvu Grada Siska bit će oslobođeni i od plaćanja zakupnine. Sve se to radi kako bi se smanjio financijski udar na njih.“, naglasila je Kristina Ikić Baniček.

najčitanije