Gotova prva faza uređenja Trga hrvatskih branitelja

imp

Opsežni radovi na uređenju Trga hrvatskih branitelja počeli su početkom lipnja, a obuhvaćaju uređenje parkirališnih mjesta, asfaltiranje prometnica kroz Trg.
Do sada su popločene staze koje prolaze kroz trg, a nedavno je ispred zgrada završeno i uređenje nekoliko parkirališta s betonskim travnatim opločnicima.

trg branitelja 7 trg branitelja 6 trg branitelja 5

“Na Trgu hrvatskih branitelja morali smo napraviti kompromis između osiguravanja mjesta za parkiranje i zelenila, jer većina kućanstava imaju i po dva automobila koja moraju negdje propisno parkirati. Morali smo poboljšati kvalitetu života stanovnika, ali nikako ne na uštrb zelenila”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

trg branitelja 3 trg branitelja 2 trg branitelja 1

Upravo će zelenilo biti u fokusu sljedeće godine kada će pune ruke posla imati gradsko trgovačko društvo Komunalac čiji će djelatnici kompletno sanirati postojeće zelenilo, posijati novu travu, posaditi stabla za zasjenu i ukrasna stabla te obrezati živicu. Uz to nastavit će se radovi i na sanaciji preostalih površina ispred zgrada, a bit će postavljena i nova javna rasvjeta. Za nastavak uređenja Trga hrvatskih branitelja u proračunu Grada Siska za sljedeću godinu planirano je 500.000,00 kuna.

Foto – Grad Sisak

najčitanije