Godine nisu važne – novi projekt Udruge KAS

imp

Udruga KAS iz Siska je sredinom listopada ove godine sklopila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s posredničkim tijelima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva za provedbu projekta „Godine nisu važne“, financiranog u sklopu Poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Kroz 30 mjeseci, udruga će organizirati cijeli niz aktivnosti koje kroz radionice, predavanja, te tribine unaprijeđuju kapacitete organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji.

godine nisu važen

Tako će se organizirati sljedeće aktivnosti: Predavanja o zdravlju i prevenciji bolesti, Radionice o psihičkom i mentalnom zdravlju, Radionice o važnosti tjelovježbe, Tjelovježba za starije, Radionice socijalne i emotivne vještine, Radionice o Internet bankarstvu, Radionice o korištenju društvenih mreža, Radionice za rad na računalu, Druženja s volonterima, Društvene igre, Aranžiranje cvijeća i uređenje vrta. Prve radionice i predavanja se očekuju već krajem studenoga ove godine.
Tu su još i izleti za umirovljenike, te okrugli stolovi u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih koji se obilježava 1. listopada.

Projekt „Godine nisu važne“ provodi udruga KAS iz Siska, zajedno s partnerima Agencijom lokalne demokracije Sisak, Gradskim društvom Crvenog križa Sisak, Udrugom invalida rada grada Siska, te Gradom Siskom.
Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.082.997,65 kuna.

najčitanije