Glazbena škola nakon obnove postaje koncertna dvorana

imp

Glazbena škola Obnova 2

Sisačka Glazbena škola, odnosno zgrada sinagoge na Trgu Ljudevita Posavskog bit će, nakon obnove, vraćena u svoje izvorno stanje, prije preinaka napravljenih nakon 2. Svjetskog rata. To znači da ona neće više biti školski objekt nego postaje koncertna dvorana.

„Obje Glazbene škole, u kojima se Glazbena škola nalazila prije potresa, moraju biti vraćene u prvobitno stanje. U prvobitnom stanju je taj objekt bez međukatnih konstrukcija, što znači da će taj objekt biti koncertna dvorana. Sisačko-moslavačka županija i grad Sisak će dobiti reprezentativnu koncertnu dvoranu, a učenici Glazbene škole će pohađati nastavu u objektu preko puta parka na adresi Rimska 19. To je objekt u kojem je prije potresa bila smještena policija i u kojem je bio istražni zatvor. Također i za taj objekt nabava se otvara, odnosno prijave se otvaraju 31.siječnja.“, rekao je župan Ivan Celjak na jednoj od sjednica Županijske skupštine dodajući da će se uređenjem objekta u Rimskoj 19 zbrinuti učenici Glazbene škole urediti taj dio Siska.

 

Radove obnove obavljat će tvrtka Neving d.o.o. iz Zagreba. Vrijedni su 5,75 milijuna eura s PDV-om. Rok za dovršetak svih radova je 10 mjeseci od potpisivanja ugovora.

najčitanije