Glazbena škola Fran Lhotka postaje koncertna dvorana

imp

glazbena škola

Sisačka Glazbena škola, tj. zgrada sinagoge na Trgu Ljudevita Posavskog bit će vraćena u svoje izvorno stanje, prije preinaka napravljenih nakon 2. svjetskog rata.
U zgradi bivše sinagoge tako će biti samo koncertna dvorana, a nastava za učenike trebala bi se ubuduće održavati u kompleksu nekadašnje zgrade policijske uprave i zatvora u Rimskoj ulici.

 

„Obje Glazbene škole, u kojima se Glazbena škola nalazila prije potresa, moraju biti vraćene u prvobitno stanje. U prvobitnom stanju je taj objekt bez međukatnih konstrukcija, što znači da će taj objekt biti koncertna dvorana. Sisačko-moslavačka županija i grad Sisak će dobiti reprezentativnu koncertnu dvoranu, a učenici Glazbene škole će pohađati nastavu u objektu preko puta parka na adresi Rimska 19. To je objekt u kojem je prije potresa bila smještena policija u kojem je bio istražni zatvor“, rekao je župan Celjak na posljednjoj sjednici Županijske skupštine dodajući da će se uređenjem objekta u Rimskoj 19 zbrinuti učenici Glazbene škole urediti taj dio Siska.

 

„Oko 300 učenika će se nalaziti u blizini reprezentativne koncertne dvorane. Objekt u Rimskoj 19, koji je zaista lijep objekt, uredit ćemo i tamo ćemo dodati još sadržaja u kulturi vezano za udruge iz područja kulture. Tamo planiramo i galeriju. Tako da ćemo cijeli taj park, cijeli taj potez će biti jedan kulturni centar Sisačko-moslavačke županije i grada Siska“, rekao je Celjak.
Ponovljeni natječaj za obnovu i preuređenje tog kompleksa još je uvijek u tijeku. Rok za dostavu ponuda je 1. ožujak.

najčitanije