Glazbena škola Fran Lhotka postaje koncertna dvorana, učenici će nastavu pohađati u Rimskoj 19

imp

Glazbena škola

Obnova Glazbene škole Fran Lhotka ide po sistemu ključ u ruke. Rekao je to na posljednjoj sjednici Županijske skupštine župan Ivan Celjak dodajući da će sadašnja zgrada škole postati koncertna dvorana, a da će se za potrebe škole preurediti zgrada bivše Policijske uprave sisačko – moslavačke u Rimskoj 19.

„Nabava, odnosno prijava bi trebala biti otvorena 31.siječnja. Obje Glazbene škole, u kojima se Glazbena škola nalazila prije potresa, moraju biti vraćene u prvobitno stanje. U prvobitnom stanju je taj objekt bez međukatnih konstrukcija, što znači da će taj objekt biti koncertna dvorana. Sisačko-moslavačka županija i grad Sisak će dobiti reprezentativnu koncertnu dvoranu, a učenici Glazbene škole će pohađati nastavu u objektu preko puta parka na adresi Rimska 19. To je objekt u kojem je prije potresa bila smještena policija u kojem je bio istražni zatvor. Također i za taj objekt nabava se otvara, odnosno prijave se otvaraju 31.siječnja. Mi smo već proveli jednu nabavu za uređenje tog objekta, imali smo jednu prijavu, no ta prijava nije bila ispravna pa smo ponovili nabavu“, rekao je župan Celjak dodajući da će se uređenjem objekta u Rimskoj 19 zbrinuti učenici Glazbene škole urediti taj dio Siska.

„Oko 300 učenika će se nalaziti u blizini reprezentativne koncertne dvorane. Objekt u Rimskoj 19, koji je zaista lijep objekt, uredit ćemo i tamo ćemo dodati još sadržaja u kulturi vezano za udruge iz područja kulture. Tamo planiramo i galeriju. Tako da ćemo cijeli taj park, cijeli taj potez će biti jedan kulturni centar Sisačko-moslavačke županije i grada Siska“, rekao je Celjak.

 

Prema objavljenom javnom pozivu za dostavu ponuda za izradu projekta cjelovite obnove, izvedbu radova i projektantski nadzor cjelovite obnove zgrade u Rimskoj 19 gdje bi učenici Glazbene škole trebali pohađati nastavu, procijenjena vrijednost nabave je 3,2 milijuna eura bez PDV-a. Konstruktivna obnova na toj lokaciji mora biti gotova do 15.lipnja, kako stoji u pozivu Županije.

Županija je također raspisala i javni poziv za izradu projekta cjelovite obnove, izvedbu radova i projektantski nadzor cjelovite obnove zgrade Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. Procijenjena vrijednost ove nabave je 1,1 milijun eura bez PDV-a, a rok završetka konstruktivnog dijela je 15.lipnja ove godine.

najčitanije