Gimnazijalci uredili hodnik svoje škole

imp

gimnazijalci hodnik 4

Volonterski klub Gimnazije Sisak, VoGSi, uspješno je završio, kroz protekla dva tjedna, još jednu volontersku akciju. Ovoga puta radilo se o uređivanju hodnika njihove škole.

Ideja ove akcije bila je oplemenjivanje izgleda škole koja se sada nalazi u zgradi Dunavskog Lloyda (učionice su bivši uredski prostori) i to oslikavajući zidove raznim motivima, u različitim bojama, kako bi se dobio ugodniji ambijent za učenike, ali i razbila monotonija čisto bijelih zidova. Ovom akcijom uređen je prvi od dva kata škole, na kojem se nalaze 1. i 2. razredi.
Akcija se odvijala posljednje dvije subote. Prvi dio radionice odrađen je 11. prosinca kada su na zidovima ocrtavali dijagrame, koji su na red za bojanje došli tjedan dana kasnije.

„Naši volonteri, predvođeni profesoricom Ostojić, nadmašili su vlastita očekivanja, a akcija je, osim zabavna, bila vrlo interaktivna i edukativna. Slična radionica uređivanja drugog kata škole očekuje nas sljedeće polugodište.“, kažu iz Volonterskog kluba Gimnazije Sisak.

 

Volonterska akcije provedena kao dio projekata „Volonterska mreža“ i „Volonterski centar“ u kojima je Gimnazija Sisak partner Agenciji lokalne demokracije Sisak. Projekte sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

najčitanije