Gimnazijalci uredili hodnik svoje škole

imp

Nakon što su prije dva mjeseca uredili prvi kat svoje privremene škole u zgradi Dunavskog Lloyda, članovi Volonterski klub Gimnazije Sisak, VoGSi, završili su volontersku akciju uređivanja drugog kata.

Ideja ove akcije bila je oplemenjivanje izgleda škole (učionice su bivši uredski prostori) i to oslikavajući zidove raznim motivima, u različitim bojama, kako bi se dobio ugodniji ambijent za učenike, ali i razbila monotonija čisto bijelih zidova.

Motivirani pozitivnim reakcijama na prošlu akciju, vrijedni volonteri su se pod vodstvom profesorice Ostojić, odlučili na pothvat uređivanja ostataka prostora, na kojem se nalaze 3. i 4. razredi.

„Volonterska akcija, kao i prošli put, odvijala se u etapama. Prvi dio akcije, ocrtavanje dijagrama i motiva na zidove, odrađeni su u dvije subote, 5. i 12. veljače. Bojanje zidova došlo je na red tjedan dana kasnije 19. veljače, a dodavanje završnih detalja i službeni završetak akcije, simbolično su održani 21. veljače na drugu obljetnicu osnivanja Volonterskog kluba. Smijeha i zabave, kao i inače, nije nedostajalo.“, kažu iz Volonterskog kluba Gimnazije Sisak.

 

najčitanije