Gimnazijalci sudionici projekta „Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija“

imp

261020211635210947.jpeg

Gazi Husrev-begova medresa, najstarija sarajevska medresa, koja kontinuirano radi od 1537. bila je od 13. do 15. prosinca domaćin sudionicima projekta „Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija“.
U aktivnostima ovog projekta sudjelovali su učenici drugog razreda Gimnazije Sisak Barbara Milunić, Paula Đurić, Veronika Smajo i Jurica Posilović u pratnji profesorice Marine Kasa.

gimnazijalci sarajevo 13 gimnazijalci sarajevo 12 gimnazijalci sarajevo 11 gimnazijalci sarajevo 10
Ciljevi projekta su razvijanje empatije kod učenika, racionalniji pristup osjetljivim temama, međusobno upoznavanje i druženje učenika iz različitih sredina, razvijanje kulture dijaloga i kritičkog mišljenja te promocija tolerancije i suživota. Nositelj projektnih aktivnosti je debatni klub Gazi Husrev-begove medrese “Ad Factum”, a projekt je realiziran uz podršku Inicijative mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini i Američke državne agencije za međunarodni razvoj (USAID).

gimnazijalci sarajevo 9 gimnazijalci sarajevo 7 gimnazijalci sarajevo 6 gimnazijalci sarajevo 5
U projektu je sudjelovalo osam škola s područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Republike Hrvatske, koju su predstavljali naši gimnazijalci, a koji su tijekom tri dana imali priliku predstaviti svoju školu i zavičaj, poslušati stručna predavanja, sudjelovati u interaktivnim radionicama, prezentirati svoje rezultate te, uz iznimnu gostoljubivost domaćina, upoznati znamenitosti Sarajeva.

gimnazijalci sarajevo 4 gimnazijalci sarajevo 3 gimnazijalci sarajevo 2 gimnazijalci sarajevo 1

Foto – Gimnazija Sisak

najčitanije