Gimnazijalci na jesen u obnovljenoj školi

imp

Gimnazija Sisak 1

Učenici Gimnazije Sisak vraćaju se u obnovljenu školu u rujnu, rekao je to obilazeći radove na konstrukcijskoj obnovi zgrade župan Ivan Celjak.

„Nakon što smo, nakon potresa, preuzeli dužnost 2021. godine osigurali smo učenicima Gimnazije Sisak pohađanje nastave u prostoru Sisačko-moslavačke županije. Cilj je bio zadržati učenike na području grada Siska, jer smo znali da će nam učenici otići izvan naše županije, a to bi značilo i odlazak velikog broja obitelji iz grada. Gimnazija Sisak će biti obnovljena do rujna ove godine i spremna za početak nove školske godine ako se ne dogode neke nepredviđene okolnosti. Vrijednost radova je oko 2,5 milijuna eura, a uz radove obnove dodajemo novu vrijednost i ovom objektu. Uređujemo prostor potkrovlja kako bi učenici pohađali nastavu u jednoj smjeni, a ti radovi, čija je vrijednost oko 1 milijun eura, financiraju se iz donacije PBZ-a“, rekao je župan Celjak.

Ukupna površina zgrade Gimnazije je 4 035 m2, a obuhvaća suteren, prizemlje, dva kata i tavan. Kada zgrada bude obnovljena bit će to jedan sasvim novi prostor u samom centru grada. Uredit će se potkrovlje i na taj način omogućiti jednosmjenska nastava.

U Gimnaziju je ove školske godine upisan 341 učenik u 20 razrednih odjela, u tri smjera: opća, jezična i prirodoslovno-matematička gimnazija.

 

 

najčitanije