Gimnazija Sisak pobjednička škola #EKOscola natječaja

imp

261020211635230274.jpeg

Gimnazija Sisak pobjednička je škola natječaja kojeg je Ured Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj organizirao za srednjoškolce iz Hrvatske u sklopu programa Euroscola u Strasbourgu.
Natječaj je bio naslovljen #EKOscola #zajednozaEU, a od učenika srednjih škola tražilo se da na angažiran, pamtljiv i personaliziran način izlože svoje viđenje i shvaćanje uloge Europske unije u očuvanju okoliša i zaštiti prirode.
Zaprimljeni su video uratci iz cijele Hrvatske, a učenici su na kreativan način obradili teme vezane uz zaštitu okoliša i prirode te su sve snimili u obliku jednominutnih videa.
Od svih pristiglih uradaka žiri je najveći broj bodova dodijelio dvama videima koji su školama što su ih izradile osigurali odlazak u Strasbourg.
Temeljem glasova žirija 1. mjesto svojim video-radom osvojili su sisački gimnazijalci, članovi Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak i Debatnog kluba Sisak, pod mentorstvom prof. Marine Kasa, koji će 14. studenoga sudjelovati na programu Euroscola Europskog parlamenta u Strasbourgu – simulaciji rada europskih zastupnika u Europskom parlamentu.
Drugo mjesto osvojila je Prirodoslovna i grafička škola Rijeka.
Čestitamo učenicima i mentorici!
Više informacija možete pronaći klikom na EKOscola

najčitanije