Gimnazija Sisak osvojila nagradu COMET za najbolje eTwinningove projekte u Hrvatskoj

Agencija za mobilnost i programe Europske unije svake godine dodjeljuje nagrade za najbolje #eTwinning projekte u 5 kategorija. Ove je godine u kategoriji Gimnazije nagradu za školsku godinu 2021./2022. dobila nastavnica biologije Višnja Kovač Vezmarović iz Gimnazije Sisak, za projekt “Healthy eating diary”.

 

U projektu „Healthy eating diary“, uz Gimnaziju Sisak, sudjelovalo je 9 škola iz Europe i više od 100 učenika.  Učenici koji su sudjelovali na provedbi ovog projekta su: Rene Rimaj, Gabi Kušan, Jeronima Šiprak, Tin Krakar, Marie Šterc, Anja Golub, Helena Šemper, Luka Pavelić i Jure Ćuk. Cilj projekta bio je istražiti što učenici jedu, vodili su dnevnik prehrane, a rezultate su usporedili sa ostalim sudionicima projekta te su kreirali i virtualnu kuharicu. Projekt je dobio i EU oznaku kvalitete.

 

 

Profesorica Višnja Kovač Vezmarović i ove godine provodi novi eTwinning projekt „Cut the waste“. Upravo je Gimnazija Sisak osnivač i voditelj projekta, a ovaj projekt prelazi europske granice. U projektu koji okuplja 120 učenika iz Grčke, Rumunjske, Tunisa, Slovenije, Turske, Italije, Jordana, Poljske i Španjolske sudjeluju i 22 sisačka gimnazijalca.

 

Cilj ovog projekta je istražiti koliko otpada stvaramo u tjedan dana, a ti će se rezultati potom usporediti među zemljama sudionicama te vidjeti koliko se od tog otpada razvrstava, te na kraju pronaći načine kako smanjiti količinu otpada.

 

Ovogodišnja konferencija na eTwinninga na temu uključivosti  nastojala je prikazati doprinos u stvaranju ugodnog, održivog i uključivog obrazovnog okruženja za sve sudionike odgojno-obrazovnog procesa. eTwinning je aktivnost programa Erasmus+ koja služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na virtualnim projektima.

 

Izvor: Gimnazija Sisak/eTwinning.hr

Foto: Youtube screenshot eTwinning Hrvatska AMPEU

najčitanije