Gimnazija ima novu ravnateljicu

imp

Gimnazija Sisak Dunavski Lloyd

Natali Korzo nova je ravnateljica Gimnazije Sisak. Novu je funkciju preuzela na jedan dan u sklopu „Dana zamijenjenih uloga” Gimnazije Sisak.

Naime, Gimnazija Sisak za danas je organizirala „Dan zamijenjenih uloga“. Ideja takvog dana vrlo je jednostavna: učenici na jedan dan mijenjaju uloge s djelatnicima škole i postaju ravnatelji, pedagozi, knjižničari, nastavnici, tajnici, računovođe i tehničko osoblje.

Da su učenici zainteresirani za ovaj projekt, kaže profesorica Katarina Dobrenić Bunjan, vidjelo se po velikom broju pristiglih prijava za radna mjesta, a 60-ak učenika će danas kroz dvije smjene zamijeniti svoje uloge i obavljati neke druge radne zadatke.
„Interesa za određena radna mjesta je bilo malo više, to su uglavnom rukovodeće pozicije i stručna služba, znači pedagog, psiholog, ravnatelj, knjižničar, no bilo je i interesa za zamjenu za naše spremačice i domare, a po afinitetima bilo je normalno interesa i za različite predmete. S obzirom da nam je ovo prva godina, iako mi već pričamo o tom projektu nekoliko godina, ali sad je ovo krenulo u provedbu, učenici nisu bili sigurni kako bi se prijavili, kako što treba izgledati, ali mislim da smo sve nedoumice uspjeli riješiti i pokriti većinu nastave. Tako da smo, s obzirom da nam je ovo prva godina, jako zadovoljni odazivom.“

Vjerujemo da će boravak u „tuđim cipelama“ pomoći dodatnom zbližavanju učenika i profesora, ističe profesorica.
„Zapravo to i je poanta ovog projekta, to iskustveno učenje, i vjerujemo da je to najbolje učenje. Da se mi kao profesori približimo našim učenicima, ali i oni da shvate kako je to vladati razredom i pripremiti se za taj sat, kako se nositi ako sat ne bude baš sjajan, kako držati koncentraciju….To su sve stvari koji je najbolje okusiti na vlastitoj koži, a onda vjerujem da pozitivnih reakcija neće nedostajati.“, zaključila je Katarina Dobrenić Bunjan.

 

najčitanije