Gibonni i Bratoš u akciji za obnovu sisačke Glazbene škole Fran Lhotka

imp

U razornom potresu koji nas je pogodio 29.prosnica jako je stradala Glazbena škola Fran Lhotka.
„Dragi ljudi, potres je slomio našu školu i naša srca.. Za nas je danas dan žalosti… Od sutra glavu gore.. Ako treba, učiti, svirati i pjevati ćemo i u šatorima… A možda se dogodi i neko čudo… Uvijek poslije kiše dolazi sunce… „, objavio je to na službenoj Facebook stranici škole njen ravnatelj Tomislav Ivšić  nakon što je objavio video s unutrašnjim ošećenjima škole nakon potresa.

Nakon što se na službenom Facebook profilu oglasio ravnatelj, koji je objavio potresne snimke urušene škole, splitski pjevač Zlatan Stipišić Gibonni zajedno sa skladateljem Nikšom Bratošom odlučio se na akciju pomoći obnove glazbene škole.

Crowdfunding kampanja pod heštegom #Zajednozaglazbenu s ciljem prikupljanja novca za obnovu zgrade škole kreće u ponedjeljak, 11.siječnja 2021.godine.

Koncert učenika održat će se u ponedjeljak ispred razrušene Glazbene škole Frana Lhotke kada ujedno i kreće kampanja na gogetfunding.com. Povodom koncerta na samoj platformi na gogetfunding u sklopu kampanje, premijerno će biti prikazan video učitelja i učenika.

Prikupljena sredstva upotrijebit će se za izgradnju tj. obnovu Škole koja je ostala bez prostora.

račun za glazbenu školu

U akciji sudjeluje i novinar Radio Siska Daniel Berdais koji nam je rekao kako ga je na sam dan potresa nazvao njegov poznanik Gibonni sa željom da pomogne Sisku i to nešto u vezi glazbe.

„U početku smo mislili da su u srušenoj školi stradali i instrumenti pa je ideja bila da hrvatski glazbenici daruju svoje instrumente mladim naraštajima. Gibonni je angažirao i Hrvatsku glazbenu uniju i Nikšu Bratoša koji će također dati sve od sebe da se preko europskih fondova za kulturu i glazbu osiguraju sredstva za obnovu ove škole. Glazba mora i dalje živjeti u Sisku i Petrinji i zato su se akciji pridružili učenici i profesori koji su pokrenuli crowdfunding kampanju.“, rekao je Daniel Berdais.

najčitanije