GI „Moj grad Sisak“ kroz program Zaželi zaposlit će 10 žena

imp

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ uz pomoć i podršku Razvoje agencije SI-MO-RA odazvala se Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16) s projektnom pod nazivom ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti. Partneri projekta su HZZ Područni ured u Sisku i CZSS Sisak.

 

Prigodno potpisivanje ugovora upriličeno je u Vojarni puk. Predrag Matanović u Petrinji dana 29. 11. 2022. godine – u nazočnosti ministra Marina Piletić, premijera Andreja Plenković i drugih ministara iz Vlade RH. U ime GIMG Sisak ugovor je potpisao Tihomir Lavor, predsjednik udruge, koji je istaknuo kako ovim projektom planiraju zaposliti deset žena koje će kroz šest mjeseci pružati pomoć za 60 korisnika starije životne dobi na području Siska. Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%.

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

 

najčitanije