Gaming revolucija u Sisku-srednjoškolski smjer za razvoj video igara

imp

Već smo navikli da nam iz sisačke Tehničke škole stižu dobre vijesti a sad možemo i službeno reći da u Sisak stiže Gaming revolucija. Svim budućim srednjoškolcima od školske godine 2019./2020. nudi se smjer koji će ih uvesti u svijet izrade video igara.
Smjer službenog imena Tehničar za razvoj video igara je pokrenula Tehnička škola Sisak u Sisku. Riječ je o eksperimentalnom programu kojem je 2. svibnja Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo pozitivno mišljenje, nakon što je početkom 2019. godine podnesen zahtjev za uvođenjem ovog novog obrazovnog programa. Uvođenje četverogodišnjeg obrazovanja za razvoj video igara bio je jedan od ciljeva projekta Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj, kojeg su Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija SIMORA pokrenuli s ciljem pretvaranja Sisačko-moslavačke županije u središte gaming industrije.
Ovaj eksperimentalni program je uspješno upisan u e-maticu te će biti dostupan svima za online upise.
Kreatori naglašavaju da se ovaj program potpuno razlikuje od sličnih postojećih jer je naglasak na strukovnom dijelu te je sve podređeno kreiranju sjajne odskočne platforme u svijet izrade videoigara na kojem pojedini developeri nižu velike globalne uspjehe.
Sjajne vijesti za sve trenutne i buduće kreativne generacije koje se vide u svijetu video igara. Program možete vidjeti ovdje

foto – Tehnička škola Sisak

najčitanije