Galdovački most zatvoren još tjedan dana

imp

Zbog radova na sanaciji ležajeva Galdovačkog mosta, most je za cestovni promet zatvoren od 14.rujna. Iako je trebao biti pušten u promet 28.rujna, ipak će zbog tehničkih problema kaže nam Ivan Kuliš, voditelj Tehničke ispostave Cesta Sisak biti zatvoren do 4.listopada do 17 sati.
“Jedan razlog su kišni dani koji su onemogućili građevinske radove, a drugi je sama rekonstrukcija jer nemoguće je predvidjeti što ona donosi. Jer uvijek kad se radi rekonstrukcija mogu se dogoditi tehnički problemi čije rješavanje zahtijeva produžetak zatvaranja mosta za cestovni promet”, rekao nam je Kuliš.

Sav promet u to vrijeme odvija se obilaznim pravcima:
– državnom cestom D37, Aleja V.J.Cape – Strossmayerova ulica u Sisku,
– Aleja narodnih heroja – Ul. A. Kovačića – Ul. O. Keršovanija – most Crnac – Topolovac
– državnom cestom D232 Topolovac – Novo Selo Palanječko

Sisački Auto prometa u vrijeme zatvorenosti mosta svoj autobusni promet odvija bez promjena u redu vožnje i uz korištenje svih stajališta. Za linije koje prometuju tim smjerom promet je uspostavljen do mosta gdje putnici pješice prelaze most i nastavljaju vožnju drugim autobusom. Pješački promet je dopušten uz obvezu pridržavanja posebnih pravila kretanja.

Podsjećamo Hrvatske ceste su u sanaciju Galdovačkog mosta krenule sredinom svibnja ove godine a ona obuhvaća detaljnu sanaciju metalne i betonske konstrukcije. Vrijednost radova iznosi 10 milijuna kuna, a trebali bi trajati oko 10 mjeseci.

najčitanije