Francuski riječni kruzer 'Viktor Hugo' pristao na Kupi

st

261020211635279318.jpeg

Na rijeci Kupi ukazao se poznati francuski riječni kruzer ‘Victor Hugo’. Francuski turisti, njih 88 obišli Lonjsko polje, posjetit će i Zagreb, a planiran je i obilazak sisačkih znamenitosti. Visoki vodostaj rijeka, koji nas je ovih dana plašio, njima je pogodovao.

‘Ovakvi brodovi plove po svim plovnim rijekama Europe, pa smo odlučili dovesti ih i na našu Savu. Imali smo sreću zbog dobrog vodostaja. Iako naši gosti nisu oduševljeni kišom koja pada već nekoliko dana, ona nam je omogućila da brodom dođemo do Siska’, rekao je Alan Kesovija, organizator turističkih tura po Hrvatskoj, u čijoj pratnji francuski turisti plove hrvatskim rijekama. Dodao je kako su posjetitelji oduševljeni turističkom ponudom hrvatske unutrašnjosti.

‘Nastojimo razviti kontinentalni turizam jer Hrvatska ne može računati samo na obalu. Još je uvijek teško skrenuti strance s uobičajenih ruta, ali se ipak oduševe svime što nude Slavonija, Posavina, Hrvatsko zagorje, Međimurje ili Baranja. Hrvatska unutrašnjost ima puno toga za pokazati.’

Brod ‘Viktor Hugo’ ima 52 kabine, i maksimalni mu je kapacitet 104 osobe. Radi se o vrlo komfornom načinu putovanja.

‘To je uglavnom starija klijentela koja se ne voli mučiti s prtljagom i svakog dana se seliti iz hotela u hotel. Plovidba rijekom je turizam u ekspanziji. Za razliku od velikih morskih kruzera s po 3000 putnika koji se iz elitnog turizma pretvaraju u masovni, plovidba rijekama je izuzetno ugodna’, zaključuje Kesovija.

[justified_image_grid facebook_id=1410232805905452 facebook_album=1583345318594199]

najčitanije