Foto grupa 'The best of us' prikupila sredstva za božićne poklone za Dječji dom Vrbina

mradenovic

261020211635238100.jpeg

Krajem studenog u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac postavljena je izložba Facebook foto grupe ‘The best of us’. Autori fotografija odlučili su svoje radove izložiti, a novac od prodaje fotografija namijeniti za božićne poklone djeci, štićenicima Dječjeg doma Vrbina.
„Facebook foto grupa ‘The best of us’ došla je na ideju postavljanja izložbe. Odlučili smo, kada već radimo izložbu fotografija, napraviti dobro djelo, postaviti ju za nekog potrebitog. Djeca su nam bila na prvom mjestu pa je tako konačan izbor pao na Dječji dom Vrbina. Već smo na samom otvaranju izložbe imali puno ljudi. Dan nakon otvaranja krenule su uplate, ljudi su nas kontaktirali i pitali kako mogu uplatiti. U 15 dana imali smo nekoliko donacija pravnih i fizičkih osoba te 60 uplata za 60 fotografija. Svima puno zahvaljujemo“, kaže Gordana Đurić, organizatorica izložbe.
Na žiro račun Doma uplatili su 8,572.48 kuna. Nekoliko članova foto grupe jučer je ravnateljici Đurđici Pavešić – Harkov predalo ček, 38 fotografija koje su bile postavljene na izložbi. Djeci su donijeli košare s voćem i slatkišima te kroz zajedničko druženje pokazalo kako koristiti fotoaparat.
20181220_145208
„Kraj ove humanitarne akcije nije kraj ove priče.U prvom razgovoru s gospođom Đurić došle smo na ideju da osnujemo foto sekciju u Domu. Dio ovih sredstava iskoristit ćemo za kupnju fotoaparata. Kod djece na taj način možemo razvijati smisao za lijepo i ljubav prema fotografiji. Cilj nam je da sve aktivnosti koje radimo s djecom budu obrazovno – zabavnog karaktera, a upravo će foto sekcija biti takva . Želim zahvaliti članovima grupe te svima koji su sudjelovali u akciji“, poručila je ravnateljica Dječjeg doma Vrbina Đurđica Pavešić – Harkov.

najčitanije