Finale akcije „Lajkam Sisak“: Eko-odmorište u OŠ 22.lipnja

mradenovic

251020211635203981.jpeg

Završene su ovogodišnje akcije Lajkam Sisak. Uz ekipu iz Komunalca učenici OŠ 22.lipnja imali su priliku naučiti kako ukorijeniti bršljan, a ispred škole, u bačve koje su učenici prethodno oslikali posađen je bambus. Eko-odmorišta postavljene su u OŠ Braća Ribar, OŠ Ivana Kukuljevića, OŠ Viktorovac te OŠ 22.lipnja.

„Mislim da će nam ovogodišnje akcije Lajkam Sisak ostati u lijepom sjećanju, valjda zato što nam je bilo sugerirano da odustanemo, ali ipak smo pokazali da uz malo dobre volje i pridržavanje svihmjera uspjeli. Drago mi je što su klupe naišle na dobar odjek kod djece.  Sviđaju im se jer su neuobičajene, oni su ih sami oslikali, a nadam se da će od njih doći još dobrih ideja kako bismo nagodinu u akciji napravili nešto što u njihovoj školi nedostaje“, napominje gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

20201009_105659

Ove godine pored Grada Siska, Komunalca Sisak i Radio Siska, akcijama se kao sponzori pridružuju INA i Exco Sisak, te JUB. Nakon završetka akcija postavljanja odmorišta, Exco i JUB će školama koje sudjeluju u projektu donirati boje potrebne za uređenje školskog prostora.

„Uvijek nam je drago kad lokalna zajednica prepozna naše potrebe. Naša su djeca obojila bačve, imali su svoj koncept, a odlučili su oslikati bačve u mostove. Mostovi spajaju, tako spajaju školu i lokalnu zajednicu i zbog toga smo jako zadovoljni“, kaže ravnateljica škole Azra Rađenović.

Podsjećamo kako projekt Lajkam Sisak od 2014. godine kontinuirano promovira kvalitetu života u Sisku, s naglaskom djelovanja prema djeci i mladima. Do sada je provedeno pedesetak akcija uređenja dječjih igrališta i školskih dvorišta, manifestacija i natjecanja, te uručeno nekoliko donacija osnovnim školama s ciljem unapređenja kvalitete odgoja i obrazovanja na području grada Siska.

najčitanije