Festival knjižničarstva – Pokaži što znaš 2

imp

261020211635275277.jpeg

Festival knjižničarstva Pokaži što znaš 2 – bio je naziv međunarodnog stručnog skupa održanog proteklog tjedna u našem gradu, kojeg je organizirala  sisačka knjižnica uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Skup je održan u hotelu Panonija u Sisku a sudionici skupa bili su knjižničari iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.koji su tijekom dvodnevnog rada predstavili najbolje programe iz djelatnosti narodnih, školskih i visokoškolskih knjižnica iz svojih sredina.

Sve nazočne goste pozdravili su zamjenik gradonačelnice grada Siska Marko Krička i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport SMŽ Darjan Vlahov a ravnateljica sisačke knjižnice Dubravka Šurlan naglasila je “.. kako su knjižnice prestale biti samo mjestom za posudbu knjiga te da suvremeni korisnik danas želi što više slobodnog vremena provesti u knjižnici i u njoj želi steći nova znanja i nove vještine..”

Dva dana bila su ispunjena sa zanimljivim prezentacijama a 138 sudionika iz četiri zemlje u svoje knjižnice vraćaju se bogatiji za korisna stručna iskustva i ugodne uspomene koje nose na grad Sisak.

najčitanije