Festival drvenih kapela Sancta Barbara

imp

Koncertom ansambla za ranu glazbu Ars longa u nedjelju, 7. srpnja, u kapeli svete Barbare u Velikoj Mlaki, otvara se Festival drvenih kapela Sancta Barbara, novi, multimedijalni međunarodni projekt čiji je cilj promovirati vrijednu kulturnu baštinu – drvene kapele Turopolja, Pokuplja i Posavine.
U tjedan dana Festivala, od 7. do 14. srpnja, održat će se sedam koncerata, svi počinju u 20 sati.
Kako je riječ o turistički atraktivnoj, a nedovoljno prezentiranoj kulturnoj baštini, Festivalom drvenih kapela upriličit će se vrhunski glazbeni programi u prostorima koji nemaju kapacitet za veliku publiku, ali zato atraktivnošću programa i prostora u kojima se održavaju, mogu privući publiku i pozornost na društvenim mrežama i na taj način izravno utjecati na razvoj publike i kulturnog turizma Turopolja, Posavine i Pokuplja.
„Program festivala je raznovrstan, od rane i klasične glazbe, do world music i gospela u izvedbi vrhunskih umjetnika. Sve programe festivala uživo će se prenositi putem www.festivaldrvenihkapela.com. Time projekt na inovativan način pristupa razvoju publike, osiguravajući dostupnost kulturnih i umjetničkih programa u prometno dislociranim područjima u kojima je smješten najveći broj sačuvanih drvenih kapela. Također, ovaj će projekt značajno pridonijeti povećanju vidljivosti kulture u medijskom prostoru.“, rekla je najavljujući Festival producentica Valentina Badanjak Pintarić.

festival drvenih kapelafestival drvenih kapela program

najčitanije