Europski dan suzbijanja trgovine ljudima i u Sisku

ibb

Na dan 18. listopada svake godine obilježava se Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima.
Ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Sisak zajedno s djelatnicima PU Sisačko moslavačke obilježit će Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima u utorak, 18. listopada 2016. godine., na autobusnom kolodvoru u Sisku: građanima će se dijeliti promotivni letci i prikazivati dijelovi filmova koji ukazuju na problematiku trgovanja ljudima.
Trgovanje ljudima je globalni problem koji utječe na život i krši temeljna ljudska prava, integritet i zdravlje milijuna ljudi diljem svijeta. Nastaje kao posljedica loše gospodarske situacije u nekoj zemlji, neravnopravnosti spolova, socijalne isključenosti, nejednakih mogućnosti zapošljavanja na tržištu rada, ekonomske nejednakosti i korupcije, ali i ratova i velikih katastrofa. Pod najvećim rizikom su osobe koje žive na margini društva – siromašni, nezaposleni, migranti.
Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti građanstva o problemu trgovanja ljudima, kao jednom o najbrže rastućih i najunosnijih oblika zločina, koji postaje globalni problem i predstavlja jedan od najtežih primjera kršenja ljudskih prava.
”U sklopu obilježavanja Europskog dana trgovanja ljudima Gradsko društvo Crvenog križa Sisak nastoji ohrabriti ljude da izraze svoju solidarnost s milijunima žrtava trgovanja ljudima, kako bi im vratili ono što im je ukradeno – nadu” – poruka je Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

najčitanije