Eno i gastro manifestacija uz koncert Massima

ibb

Pod sloganom ‘Vino i sve sisačko fino’ u Sisku se pokreće nova eno i gastro manifestacija Grada Siska, koja bi trebala predstavljati novu ponudu u mjesecu studenom s ciljem promocije vinara i vinarija s našeg područja, te domaćih autohtonih proizvoda.
Program je zamišljen tako da ima ponešto za svakoga, odnosno da zadovolji potrebe i interese svih Siščana i njihovih gostiju. Tako se pored Festivala mladog škrleta priprema niz drugih popratnih sadržaja poput vinskih radionica, dječjih programa, bogate gastro ponude te koncerta.
Program se održava u subotu, 12. studenog 2016. godine u poslijepodnevnim i večernjim satima, na prostoru ulice Stjepana i Antuna Radića u Sisku – na novoj pješačkoj zoni.
FESTIVAL MLADOG ŠKRLETA – U suradnji s vinarima sisačko-moslavačkog kraja i gostima s područja Ivanić grada, pokreće se nova manifestacija kojom se u studenom žele promovirati i kušati nova mlada vina. Naglasak se stavlja na škrlet – (sorta bijelog grožđa nepoznata podrijetla, ali s obzirom na to da se pretežito uzgaja u podregijama Moslavina i Pokuplje, mnogi su stručnjaci skloni tvrdnji da je na tim područjima samonikla, odnosno autohtona.
VINSKE RADIONICE – kušanje i opisivanje vina namijenjeno vinskim amaterima i entuzijastima, koje će obrađivati sve vrste škrleta našeg područja.
DJEČJI PROGRAM – tvrtke Podravka i McDonalds pripremaju posebne aktivnosti za djecu – igraonice, radionice, degustacije uz animatore i maskotu Lino.
GASTRO PONUDA – kako je jedna od vodilja manifestacije Vino i sve sisačko fino, ujedno se promovira bogata gastro ponuda sisačkog kraja. U tom djelu suradnju ostvarena je suradnja s brojnim domaćima proizvođačima i ugostiteljima, te Kulinarskim institutom KULIN, čiji predavači i polaznici pripremaju brojne nove recepture i specijalitete upravo za navedenu manifestaciju.
KONCERT – odabir suradnje s Massimom logičan je izbor za dobru atmosferu na novoj pješačkoj zoni koja treba predstavljati urbano srce grada, prostor u kojem se ljudi kreću, druže, zaustavljaju i dobro osjećaju.

najčitanije