Eko-odmorište u OŠ Viktorovac

mradenovic

251020211635204172.jpeg

Nastavili smo s provedbom akcije „Lajkam Sisak“. Nakon postavljanja klupe u OŠ Braća Ribar, posjetili smo i akciju proveli u OŠ Viktorovac. Učenici su zajedno uz radnike sisačkog Komunalca imali priliku naučiti i nešto o sadnji cvijeća, a posadili su maćuhice i bršljan.
„Napravili smo klupe koje zovemo „Stari grad“. Sastoje se od tri bačve koje simboliziraju kule koje smo spojili površinom na kojoj djeca mogu sjediti. Djeca su oslikala bačve, a u njih ćemo usaditi bambus. Isto tako, pripremili smo i reznice bršljena i dali djeci da sami uzgoje biljku koju će kasnije moći presaditi pa na taj način sudjeluju u proizvodnji biljaka. Uvijek se rado uključujemo u ovakve akcije, posebice kada se uključuju djeca jer smatramo da tako prenosimo znanje na one koji će paziti na naš okoliš“, kaže Morana Čulig iz Komunalca Sisak.

20201002_112829 20201002_113725 20201002_113818
Akciji se pridružila i INA, odnosno Klub volontera INE. Školski arboretum upotpunili su novim kućicama za ptice „Drago mi je što smo i ove godine unatoč ovim izazovnim vremenima uspjeli ostati uz Radio Sisak i financijski podržati ovu hvalevrijednu akciju, ali se i aktivno uključiti kroz naš INA Klub volontera koji je čest gost mnogih akcija“, pojašnjava Marija Kos iz INE. Klub volontera, naglasio je Neven Pavel Poklepović u nekoliko ovakvih akcija: „Od samog početka uključeni smo u djelovanje u Sisku. Svake godine provedemo nekoliko akcija s kolegama iz sisačke Rafinerije“.
Ove godine pored Grada Siska, Komunalca Sisak i Radio Siska, akcijama se kao sponzori pridružuju INA i Exco Sisak, te JUB. Nakon završetka akcija postavljanja odmorišta, Exco i JUB će školama koje sudjeluju u projektu donirati boje potrebne za uređenje školskog prostora.
Podsjećamo kako projekt Lajkam Sisak od 2014. godine kontinuirano promovira kvalitetu života u Sisku, s naglaskom djelovanja prema djeci i mladima. Do sada je provedeno pedesetak akcija uređenja dječjih igrališta i školskih dvorišta, manifestacija i natjecanja, te uručeno nekoliko donacija osnovnim školama s ciljem unapređenja kvalitete odgoja i obrazovanja na području grada Siska.
„Zahvalila bih svim sudionicima ove akcije; Radio Sisku, Gradu Sisku, Komunalcu, INI. Uljepšali smo prostor i izradili kutak u kojem učenici mogu boraviti u odmorima ili dok čekaju nastavu i naravno, uživati“, poručila je ravnateljica OŠ Viktorovac Višnja Tadić.

najčitanije