Eko-odmorište postavljeno i u OŠ Ivana Kukuljevića

mradenovic

251020211635204104.jpeg

Ovotjednu akciju Lajkam Sisak počeli smo u OŠ Ivana Kukuljevića. Učenici likovne skupine oslikali su bačve koje krase novo eko-odmorište, a uz Komunalac su imali priliku naučiti nešto o sadnji biljaka. U petak akciju nastavljamo u OŠ 22.lipnja.

20201005_111210 20201005_114311

Nakon akcije u OŠ Braća Ribar, akciju Lajkam Sisak nastavili smo u OŠ Viktorovac. Ekipa iz Komunalca postavila je još jedno eko-odmorište ispred škole. Bačve je ukrasila školska likovna skupina, a učenici su imali priliku posaditi maćuhice i bršljan. Posljednje akcije u školama održali smo 2018.godine kada smo postavili učionice na otvorenom. Učenici su, kaže nam ravnateljica škole Željka Birač dobro reagirali na učionicu na otvorenom, koju smo postavili tada, pa vjeruje kako će im se svidjeti i ovo odmorište.
20201005_111151„Nadam se da će učenici koristiti ovo odmorište jer smo ga postavili na mjesto na kojem inače učenici provode svoje slobodno vrijeme. Dobro su reagirali na učionicu na otvorenom, pa sam sigurna da će ih razveseliti i ovo“, kaže Birač
Ove godine pored Grada Siska, Komunalca Sisak i Radio Siska, akcijama se kao sponzori pridružuju INA i Exco Sisak, te JUB. Nakon završetka akcija postavljanja odmorišta, Exco i JUB će školama koje sudjeluju u projektu donirati boje potrebne za uređenje školskog prostora.
Podsjećamo kako projekt Lajkam Sisak od 2014. godine kontinuirano promovira kvalitetu života u Sisku, s naglaskom djelovanja prema djeci i mladima. Do sada je provedeno pedesetak akcija uređenja dječjih igrališta i školskih dvorišta, manifestacija i natjecanja, te uručeno nekoliko donacija osnovnim školama s ciljem unapređenja kvalitete odgoja i obrazovanja na području grada Siska. Posljednja akcija Lajkam Sisak održat će se u petak, 9.listopada u OŠ 22.lipnja.

najčitanije