Ekipe Siska i Ivanić Grada odlaze na državno natjecanje

imp

Sisak je ovog vikenda bio domaćin Međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojem su nastupile ekipe iz Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.
Na Međužupanijskom natjecanju mladih HCK sudjelovalo je petnaest ekipa. Ekipe iz Zagrebačke županije stigle su iz Društava Crvenog križa: Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Vrbovec i Zaprešić, a ekipe iz Sisačko moslavačke županije dolaze iz GDCK Gline i Siska.

crveni križ 5 crveni križ 4 crveni križ 3 crveni križ 2
Ukupno se natjecalo u kategoriji Podmlatka 8 ekipa, a u kategoriji Mladih 7 ekipa. Ekipe su kroz natjecanje pokazale iznimno znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Provjeravalo se znanje ali i vještine iz pružanja Prve pomoći.
Iako su svi bili dobri netko je ipak morao biti na broju jedan a ta su mjesta svojim znanjem zaslužile ekipe iz Ivanić Grada (OŠ Braće Radić)u kategoriji podmlatka i Siska u kategoriji mladeži. Ove prvoplasirane ekipe odlaze na državno natjecanje mladih Crvenog križa koje će se 11.svibnja održati u Našicama.
Rezultati:
kategorija Podmladak:
1. mjesto – GDCK Ivanić Grad
2. mjesto – GDCK Sisak
3. mjesto – GDCK Dugo Selo
kategoriji Mladi:
1. mjesto – GDCK Sisak
2.mjesto – GDCK Ivanić Grad
3. mjesto – GDCK Vrbovec

najčitanije