Edukativni Izlet u Zagreb – projekt PAG – Podrška aktivnom građanstvu II

imp

Img 0360

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirala je edukativni izlet u Zagreb u sklopu provedbe projektnih aktivnosti projekta PAG – Podrška aktivnom građanstvu II. U vedroj i veseloj atmosferi koja je već započela u autobusu sudionici koji su najčešće bili uključeni u ove projektne aktivnosti s puno životne pozitive krenuli su na jednodnevni izlet.

 

Više o ovoj aktivnosti informirala nas je voditeljica i volonterka projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor od koje smo saznali – raspon dobi sudionika bio je od 11 do 80 godina i da su se svi dobro razumjeli, slagali i podupirali.

 

„Uz razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti grada uočili smo da su neki semafori prekratkog trajanja i da osoba s imalo kompromitiranim mogućnostima kretanja ne može za vrijeme zelenog svjetla proći cijeli pješački prijelaz – vjerujemo da će prometni stručnjaci ovo uočiti i poduzeti određena poboljšanja. Središnji dio naših aktivnosti bio je posvećen posjeti Botaničkog vrta PMF-a i Zoo vrta. Biljke i životinje u zajedništvu sa čovjekom život čine ljepšim. Uživali smo u razgledavanju bogatog biljnog svijeta koji zahvaljujući vrijednim botaničarima svjedoče o postajanju brojnih vrsta koja su opstale unatoč svim klimatskim izazovima.
U Zoo vrtu smo uz znanje i vještina odlične edukatorice Ana upoznati s mnogim osobitostima života životinja, postavljali smo razna pitanja i suočavali se s neopravdanim strahom uvjetovanim predrasudama – susretom sa zmijom. Kao i uvijek do sada uprava Zoo vrta odobrila nam je besplatan ulaz i stručno vodstvo tijekom posjete. GIMG Sisak srdačno se zahvaljuje upravi i ravnatelju dr. Damiru Skok na uvijek prisutnoj podršci i razumijevanju.
Nadalje, ukusan ručak za nas je bio pripremljen u restoran Kod morskog lava, a potom i osvježenje uz kavu i sladoled na terasi restorana kada smo promatrali hranjenje morskih lavova. Nezaboravan dan ispunjen smijehom i pozitivom završili smo sigurnim povratkom u Sisak za što je bio zaslužan vozač Auto-prometa Sisak – mladi gospodin Edin Keranović kojeg su svi sudionici hvalili za iznimne vozačke vještine.

Vjerujemo da ćemo moći ponoviti slična i još ljepša druženja sa našim sugrađanima koji znaju koliko su međuljudski kontakti važni za kvalitetu života i očuvanje mentalnog zdravlja.“, zaključna je poruka Poredoš Lavor.

 

Ova aktivnosti dio je projekta PAG – podrška aktivnom građanstvu II koji je sa 1000 Eura financiran za 2023. godinu od strane Grada Sisak. Partneri na projektu su Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića i Osnovna škola 22. lipnja Sisak.

Foto: Građanska inicijativa "Moj grad Sisak"

najčitanije