Dvije godine Centra igre – knjižnice igračaka

imp

261020211635210191.jpeg

Prije dvije godine Sisak je dobio Centar igre, odnosno knjižnicu igračaka, te je tako postao jedini grad u Hrvatskoj koji ima objedinjen Centar igre i knjižnicu igračaka. Riječ je o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj koji je pokrenulo Pučko otvoreno učilište Korak po korak.
Osnovna ideja projekta Centar igre i knjižnica igračaka je višestruko korištenje igračaka. Na ovaj način roditelje i djecu želi se potaknuti da igračke kojima se djeca više ne igraju ne bacaju već da ih doniraju knjižnici igračaka, te na taj način i recikliraju, ističe Sanja Brajković ravnateljica POU Korak po korak
„Ideja je imati zabavno mjesto za djecu i roditelje, ali i sve ljude koji žive na tom području. Važno je imati prostor u kojem se mogu igrati, zabaviti, družiti ali nešto i naučiti. Unutar knjižnice igračaka mogu isprobati neke nove igračke, posuditi ih, možda i donirati.“, rekla je Brajković.
Centar igre je već dvije godine zabavno mjesto na kojem se djeca i članovi njihovih obitelji, bez obzira na dob, igraju i sudjeluju u kreativnim i društvenim igrama, mjesto gdje se druže i uče. Iznajmljivanje igračaka kao i učlanjenje je besplatno.
Sisački Centar dio je međunarodnog projekta ‘Together Old & Young for Inclusion’, koji se paralelno vodi u Sloveniji, Latviji, Slovačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji i Mađarskoj, a upravo Sisak ima najveći fundus igračaka.
U Centar igre i knjižnicu igračaka možete navratiti u OŠ Braća Bobetko u Capragu – mjesto kako mu ime kaže gdje ćete se svakog utorka i četvrtka od 17 do 20 sati moći igrati čime poželite – a poneku igračku i posuditi pa se igrati doma.
Za klince raj a za roditelje rasterećenje kućnog budžeta.

najčitanije